قبل از شروع مطلب باید به شما بابت برنده شدن در لاتاری گرین کارت آمریکا تبریک بگویم. شانسی که درِ خانه شما را زده آرزوی بسیاری از مردم در نقاط مختلف جهان است.
خوشبختانه با وجود مشکلات سیاسی شدید بین ایران و آمریکا هنوز اقدامی در ارتباط با منع شهروندان ایرانی برای شرکت در قرعه کشی لاتاری انجام نشده است و هر ساله شهروندان ایرانی مانند شهروندان دیگر کشورها میتوانند شانس خود را برای برنده شدن در لاتاری گرین کارت آمریکا امتحان کنند.
اما برنده شدن در لاتاری گام ابتدایی برای اخذ گرین کارت آمریکا بوده و پس از برنده شدن در قرعه کشی باید اقدامات دیگری را انجام دهید که در این مطلب به آن پرداختهایم.
بعد از برنده شدن در لاتاری گرین کارت آمریکا باید چه اقداماتی انجام داد؟
پس از اینکه خیالتان از بابت برنده شدن در لاتاری گرین کارت آمریکا راحت شد باید در سریعترین زمان ممکن اقدامات بعدی را شروع کنید. مراحل بعد از برنده شدن در لاتاری گرین کارت آمریکا در ادامه به صورت گام به گام توضیح داده شده است.
۱- فرم درخواست ویزا را پر کنید
اولین اقدامی که باید در این زمینه انجام دهید پر کردن فرم DS-260 به منظور درخواست ویزا است. در این فرم اطلاعات شخصی مختلف از جمله وضعیت تاهل، محل کار، وضعیت تحصیلی و سوابق کیفری پرسیده شده و باید به زبان انگلیسی پر شود. اگر از زمان ثبت نام در لاتاری آمریکا تغییری در ترکیب اعضای خانواده شما پیش آمده باید این موضوع را در فرم اعلام کنید. به عنوان مثال اگر ازدواج کردهاید یا بچهدار شدهاید حتما باید به این موضوع اشاره کنید.
برای هر یک از اعضای خانواده باید یک فرم DS-260 جداگانه پر کنید. در صورتی که برای تمام اعضای خانواده یک فرم مشترک را پر کنید به طور کلی از فرآیند گرین کارت حذف خواهید شد.
بعد از تکمیل فرم باید صفحه مربوطه در کامپیوتر را ذخیره کرده و سپس اقدام به پرینت کردن آن نمایید. این برگه را پیش خود نگه دارید زیرا در زمان مصاحبه باید آن را با سایر مدارک مورد نیاز همراه خود داشته باشید. تاریخ مصاحبه نیز بعد از پر کردن فرم DS-260 برای شما ارسال میشود.
توصیه میکنیم خودتان فرم درخواست گرین کارت را پر کنید زیرا موارد مختلفی بوده که برندگان لاتاری به دلیل اعتماد به شرکتهای واسطه دچار مشکلات بزرگی شدهاند. به عنوان مثال النا چروچنکو به عنوان یکی از برندههای گرین کارت در سال ۲۰۱۳ به علت اعتماد به واسطهها از گرفتن گرین کارت محروم شد. النا تمامی مدارک لازم را جمعآوری کرد و معاینات پزشکی را نیز انجام داد اما در مصاحبه با دردسر بزرگی مواجه شد. او روال مصاحبه خود را اینگونه توضیح میدهد:
من در طول مصاحبه آرامش داشتم، شوخی میکردم، لبخند میزدم و همه چیز خیلی خوب به نظر میرسید. وقتی در مورد محل تحصیل و سابقه بیماری خاص خود صحبت کردم متوجه تعجب مصاحبهکنندگان شدم. زمانی که فرم درخواست خود را بررسی کردم متوجه شدم که چه اشتباه بزرگی انجام دادهام. شرکتی که در آن زمان فرم درخواست من را پر کرده بود اطلاعات اشتباه را وارد کرده و من حتی از آن اطلاع نداشتم زیرا هیچوقت فرم درخواست خود را ندیده بودم. از آن زمان تا کنون ۷ سال گذشته و من همچنان بابت آن اشتباه احمقانه تاسف میخورم.
۲- منتظر بررسی درخواست بمانید
بعد از این که درخواست ویزای خود را ارسال کردید نامهای برای شما ارسال میشود که یک نامه استاندارد بوده و در آن به شما اطلاع داده خواهد شد که درخواست شما دریافت شده است. طی ۷ الی ۱۰ روز نامه دیگری دریافت خواهید کرد که مربوط به شخص شما بوده و در آن ممکن است با گزینههای مختلفی مواجه شوید. متن نامه دریافتی به زبان انگلیسی بوده و به یکی از موارد زیر اشاره دارد:
- درخواست شما در حال پردازش است و امکان دارد این فرآیند تا ۴ ماه نیز طول بکشد.
- در زمان پر کردن درخواست برخی موارد را مشخص نکردهاید ولی با این حال درخواست شما وارد فرآیند پردازش شده است
- سیستم پردازش متمرکز ویزا هنوز درخواست شما را دریافت نکرده است
- اطلاعات شما با آنچه در زمان ثبت نام لاتاری ثبت کردهاید دارای تفاوت است
- در درخواست شما موارد اشتباهی وجود دارد که میبایست مورد اصلاح قرار بگیرند
- درخواست شما مورد تایید قرار گرفته و باید خودتان را جهت حضور در مصاحبه گرین کارت آماده کنید
۳- مدارک لازم را جمع آوری کنید
گردآوری مدارک مورد نیاز یکی از مهمترین مراحل بعد از برنده شدن در لاتاری گرین کارت آمریکا محسوب میشود. نهایت دقت را در گردآوری مدارک داشته باشید و مدارکی که نیاز به ترجمه دارند در اسرع وقت به انگلیسی ترجمه کنید. مدارک مورد نیاز گرین کارت آمریکا شامل موارد زیر میشود:
- پاسپورت معتبر
- شناسنامه
- مدرک تحصیلی
- سوابق کاری
- گواهی عدم سوءپیشینه (در صورتی که سابقه زندگی در چند کشور مختلف را داشته باشید باید گواهی عدم سوءپیشینه تک تک آن کشورها را ارائه کنید)
- گواهی ازدواج یا طلاق
- شناسه نظامی (ویژه افرادی که در ارتش خدمت کردهاند)
- صورت حساب بانکی
- اسناد ملکی
- مدارکی که ثابت کند شما کارمند یا صاحب یک شرکت هستید
۴- معاینات پزشکی را انجام دهید
زمانی که تاریخ مصاحبه خود را دریافت کردید باید اقدام به انجام معاینات پزشکی کنید. انجام این کار تنها در مراکز تایید شده توسط دولت آمریکا امکانپذیر خواهد بود. هزینه انجام این معاینات در حال حاضر ۲۱۵ دلار برای هر یک از اعضای خانواده است. البته این هزینه ممکن است در کشورهای مختلف بین ۱۰ الی ۱۵ دلار تغییر پیدا کند. ضمن این که هزینه واکسیناسیون به صورت جداگانه پرداخت خواهد شد.
علت وجود کمیسیون پزشکی برای اخذ گرین کارت آمریکا این است که ورود افراد مبتلا به برخی بیماریهای خاص به کشور آمریکا با محدودیت و ممنوعیت روبهرو میشود. از جمله این بیماریها باید به بیماریهای روانی، شکل فعال سل و جذام اشاره داشت. بیماری ایدز نیز تا قبل از سال ۲۰۱۰ در این لیست قرار گرفته بود اما در حال حاضر مبتلایان به این ویروس منعی برای گرفتن ویزای آمریکا ندارند. بعد از انجام معاینات پزشکی به طور کامل یک پاکت مهر و موم شده به شما داده خواهد شد که در باید آن را در روز مصاحبه به کنسولگری تحویل دهید.
۵- در مصاحبه حضور پیدا کنید
بعد از انجام کلیه مراحل گفتهشده حالا وقت آن رسیده که وارد مرحله پایانی شده و در مصاحبه گرین کارت آمریکا شرکت نمایید. دقت داشته باشید که در روز مصاحبه باید حتما اصل مدارک و ترجمه آنها را همراه خود داشته باشید. همچنین نتیجه بررسی کمیسیون پزشکی و نامه دعوت برای مصاحبه را نیز باید همراه داشته باشید. در سفارت آمریکا باید مبلغ ۳۳۰ دلار را به عنوان هزینه ویزا پرداخت کنید اما پرداخت این هزینه بدان معنا نیست که حتما ویزای آمریکا را اخذ کنید.
اهمیت مرحله مصاحبه کمتر از سایر مراحل از جمله آمادهسازی مدارک نبوده و باید کاملا جدی گرفته شود. اما با این وجود نیازی به آمادهسازی خاص مانند مطالعه مقالات علمی و یا خواندن نکات خاص در اینترنت نخواهید داشت. در روز مصاحبه تنها کافی است که به سوالات استاندارد شخصی و خانوادگی پاسخ دهید. بنابراین دقت کنید که جواب تمامی سوالات را به درستی و با صداقت کامل بدهید.
یکی از اصلیترین اهداف انجام مصاحبه گرین کارت آمریکا این است که اطمینان حاصل شود افراد مصاحبهشونده با اطلاعات ثبتشده خود مطابقت دارند. ضمن این که در روز مصاحبه اثر انگشت این افراد نیز ثبت شده و نتایج مربوط به کمیسیون پزشکی و سایر مدارک متقاضی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
یکی از مواردی که در مصاحبه گرین کارت آمریکا اهمیت زیادی دارد بررسی وجود رابطه بین زوجها است. در صورتی که وجود رابطه جعلی بین دو شخص محرز گردد درخواست ویزای متقاضی رد خواهد شد. در گذشته بارها اتفاق افتاده که وجود روابط صوری بین زوجها باعث از دست رفتن فرصت مهاجرت به آمریکا شده است.
۶- اخذ ویزا و ورود به آمریکا
بعد از انجام مصاحبه و تایید اطلاعات مدارک یک ویزای semi-annual به شما داده خواهد شد که بر اساس آن تنها ۶ ماه فرصت دارید تا وارد کشور آمریکا شوید. این ویزا برای تمام اعضای خانواده اعتبار داشته و در صورت عدم ورود به خاک آمریکا در بازه زمانی مشخص شده به طور خودکار لغو میشود. ضمنا یک پاکت مهر و موم شده نیز پس از مصاحبه به شما داده میشود که باید آن را در موقع ورود به خاک آمریکا و در فرودگاه به افسر مربوطه تحویل دهید.
دقت داشته باشید در صورتی که متقاضی اصلی ویزا نتواند در ۶ ماه وارد خاک آمریکا شود سایر اعضای خانواده نیز بدون وجود او اجازه ورود به خاک آمریکا را نخواهند داشت.
دولت آمریکا هر ساله ۵۵هزار ویزای مهاجرتی را بر اساس گرین کارت لاتاری صادر میکند. اما تعداد متقاضیانی که در قرعهکشی لاتاری برنده میشوند همواره بیشتر از تعداد افرادی است که موفق به اخذ گرین کارت میشوند. دلیل این موضوع نیز دقیقا به مراحل بعد از برنده شدن در لاتاری گرین کارت آمریکا مربوط میشود. برخی افراد حاضر نیستند هزینه اخذ ویزا را تقبل کنند، برخی موفق به گذراندن معاینات پزشکی نمیشوند و برخی دیگر در مصاحبه رد میشوند. بنابراین برنده شدن در قرعهکشی لاتاری تازه شروع ماجرا بوده و برای گرفتن جشن اصلی باید در یک ماراتن حدودا یک ساله شرکت کنید.